Ruta 40

Posted 2011-01-14 23:52 by

UPDATE

De ochtend na onze aankomst in El Calafate worden we opgepikt door de bus die ons naar de Perito Moreno gletsjer zal brengen. De airco in de bus is van de categorie aan/uit en in de ‘aan’-stand worden we voorbereid op een meerdaagsverblijf ver onder het vriespunt. Goed afgekoeld komen we dan ook aan bij de boot die ons op het Brazo Sur meer tot bij de gletsjer zal brengen. In eerste instantie valt (natuurlijk) de indrukwekkende ijs massa op. Zo’n 2km in breedte en zo’n meter of 30 boven de waterspiegel is het een machtig mooi gezicht. De verschillende kleuren blauw in het ijs (hoe donkerder hoe ouder het ijs) geven een bijzondere aanblik. Natuurlijk hopen we op het afbreken van grote brokken ijs, maar de gletsjer stelt ons geduld aardig op de proef.
Tegen het einde van de tocht en met een bijna lege baterij van de film camera worden we dan toch getrakteerd op het afbreken van een behoorlijke kolom ijs!
De glimlach en bewondering is die dag niet meer van ons gezicht afgegaan.

De volgende dag pakken we vanuit El Calafate de Ruta 40 noordwaarts weer op. De eerste 100 km of zo gaan erg lekker. Een mooi asfaltweg en het grote niets zoals Martin dat vorig jaar tijdens de Around2Seas reis heeft gezien. Ook merken we hier al wat men bedoelde met de stevige wind die kan waaien. Tot aan Tres Lagos kunnen we van het asfalt genieten. Daarna is het een en al gravel (in verschillende soorten) wat we voor onze kiezen krijgen.
Estancia La Angostura is als een oase in de woestijn. Zo’n 5 km van de weg in de bedding naast de rivier is het in eens een en al groen. De kamers zijn prima en het avondeten erg lekker. Toch is de prijs kwaliteit wat uit balans, maar daar zul je ons over een tijdje niet meer over horen.

De volgende ochtend gaat de reis weer verder richting Los Antiguos. De volgorde: gravel (30 km), asfalt (50 km), gravel (geen idee) en weer asfalt (te kort). Ongeveer halverwege proberen we een weg te nemen die Enrique (de herenboer) ons heeft aangeraden. De weg blijkt afgesloten. We rijden om de afzetting heen en proberen het toch. Na zo’n 10km slaat de twijfel toe en besluiten we toch maar weer om te keren. Een uur verder zijn we weer terug bij af. Na 5 km zien we de juiste en nieuwe afslag van de weg die we wilden hebben. Balen. We hebben nu een uur versplit en die tijd hebben we niet meer. We gaan dus zonder omweg door naar Los Antiguos en komen daar (met extreme tegenwind) begin van de avond aan.

Het eerste deel van de Ruta 40 de wij gaan rijden zit er op. De herinnering die blijft is heel veel van niets (prachtig om te zien) en heel veel harde tegenwind.

Voor de foto’s klik hier.

Comments

  Textile help
Around2Seas

External Links

RSS Feeds

Search This Site