Carretera Austral

Posted 2011-01-15 00:19 by

Het idee om vanuit Los Antiguos naar Chile Chico te rijden en daar de ferry te pakken naar Puerto Ibanez moeten we laten varen. De ferry vertrekt pas ‘s middags om 16u en dat is ons te laat. We kiezen er voor om, op aan raden van de locals waaronder een Argetijn met Nederlandse ouders, de R265 vanuit Chile Chico te nemen en dus tegen de klok in om het een na grootste meer van Zuid Amerika te rijden. Omdat we ook wilde uitslapen (om 8 uur op staan) wordt het een lange dag.

Direct buiten Chile Chico begrijpen we dat we de goede keus gemaakt hebben. Dit zijn de mooiste uitzichten die we ooit gezien hebben! Soms heeft een land mooie bergen en een ander land mooie meren. Chile heeft het allemaal! We rijden van het ene in het andere mooie plaatje. De prijs is er ook naar. Pas tegen half tien ‘s avonds rijden we het terrein van Hotel El Reloj in Coihaique op. Na een snelle douche genieten we van een heerlijke vis in het restaurant. Gelukkig hoeven we de stad niet meer in.

Vanochtend redelijk bijtijds weer onderweg (om 9u). Het eerste deel schiet lekker op afgezien van een stukje wegwerkzaamheden waar de motor tot zijn velgen diep in de modder wegzakt. Maar goed dat is de lol van deze trip (achteraf).
Met schitterende uitzichten en haarspelbochten op smalle gravel wegen (in dit geval met veel los grind) bereiken we tegen half zes ‘s avonds Patagonian Basecamp. Een briljant gelegen lodge aan de rivier. De hoofdreden om hier te komen is om te vliegvissen (fly fishing), maar vandaag zijn ook Nederlandse motorrijders welkom. ;-)

Morgen nog een stukje Carretera Austal en dan weer terug naar Argentinie.

Voor de foto’s klik hier.

Comments

  Textile help
Around2Seas

External Links

RSS Feeds

Search This Site