Buenos Aires

Posted 2010-12-31 15:07 by

Na een lange, maar goede reis zijn we aangekomen in Buenos Aires. Daar werden we opgewacht door onze transfer naar het hotel. ‘s Middags om 16 uur was al direct onze eerste kennismaking met de stad: een twee uur durende tour met gids. We hebben het kerkhof in Recoleta gezien, waar Eva Peron begraven is, een boeiende stad van graven en tombes. Ook weten we waar Maxima haar shopping doet en hebben we de 1 na mooiste boekenwinkel van de wereld gezien. De mooiste staat volgens onze gids in Maastricht! Na de tour zijn we naar het beroemde cafe Tortoni geweest, we moesten er voor in de rij staan. Hier heeft Judith haar eerste Alfajores gegeten, een biscuit met dulce de leche ertussen [caramel] en chocolade eromheen, mmm!
In het moderne gedeelte Puerto Madero hebben we op de boulevard gelopen en genoten van de zonsondergang. Daarna hebben we op het terras van restaurant Happening heerlijk gegeten.

De volgende dag hebben we veel gewandeld, heel veel gewandeld. We zijn begonnen in de wijk Palermo, waar ook ons hotel staat. Heel hippe winkeltjes en leuke terrasjes. Hier hebben we ook gereserveerd voor ons diner met oud en nieuw, we zijn benieuwd! Via Plaza Italia, waar men alles in gereedheid brengt voor de Dakar rally, zijn we met de metro en taxi naar La Boca gegaan. Vanwege de slechte buurt kun je er niet lopend komen. Helaas kwam onze taxichauffeur waarschijnlijk ook uit een slechte buurt, wat een oplichter! De meter liep ongeveer twee keer zo snel als bij een eerdere taxirit. En met een superwisseltruc wilde hij beweren dat we 52 pesos hadden gegeven, terwijl wij toch echt twee briefjes van 50 pesos hadden gegeven. Toen we daar niet intrapte beweerde hij dat wij hem een vals briefje hadden gegeven en dat we dat maar terug moeste nemen en dat het dan zo wel goed was. Gelukkig zijn wij erg volhardend en hebben we uiteindelijk gewoon ons wisselgeld teruggekregen, maar het is dus oppassen hier.
In La Boca hebben we even rondgelopen, erg toeristisch maar wel even leuk om al die gekleurde huisjes te zien.
Vanuit La Boca hebben we de bus genomen naar San Telmo, een kunstenaars en antiek wijk. Op het plein danste men de tango. Via een overdekte markt naar Nonna Bianca voor een heerlijk ijsje en daarna terug naar het hotel. ‘s Avonds hebben we in de buurt bij het hippe restaurant Cluny gegeten, Martin zijn eerste Ribeye. Die zijn inderdaad een stuk groter dan in Nederland!

Donderdag zijn we met de boot naar Colonia, Uruguay gevaren. Omdat het hier erg warm is, boven de 30 graden, gaat het tempo heel snel naar beneden. Dus in dit rustige oude stadje hebben we rondgewandeld van terrasje naar terrasje. Het beklimmen van de vuurtoren was het hoogtepunt van deze dag. Qua architectuur is het niet bijzonder, maar wel heerlijk om even uit de stad in een rustiger omgeving te zijn. Na een rustige overtocht hebben we in Puerto Madero snel wat gegeten, want deze avond stond een tangovoorstelling op het programma. In hotel Moreno hebben we genoten van een musical over Evita, waarin de tangodans centraal stond. Het was prachtig en we zijn Johanna (collega van Martin) en een vriendin van haar moeder, Marilu, heel dankbaar voor de kaartjes! Daarna wel met een fatsoenlijke taxi weer naar het hotel gegaan.

Vandaag doen we rustig aan, vanavond oud en nieuw in Buenos Aires! Morgen om 9uur vertrekt ons vliegtuig naar Ushuaia.

Iedereen een gezellig oud en nieuw en veel geluk voor 2011!!

Voor de foto’s klik hier.

Comments

  Textile help
Around2Seas

External Links

RSS Feeds

Search This Site