Het huwelijk

Posted 2008-06-30 01:20 by

Op 30 mei 2008 is het dan zo ver. In de vroege ochtend komen de eerste daggasten al aan. Vervolgens is het op naar de kapper, bloemist en weer terug naar huis, waar ondertussen alle daggasten zijn gearriveerd.

Rond tien uur zien we elkaar ‘voor het eerst’. Gelukkig in de tuin, want het is net weer droog. Daarna met de trouwauto (geregeld en gereden door Geert) en volgauto (met de fotograaf, Ingrid, Robert en Lykle) de stad in voor foto’s bij café de Stip. Daar hebben we elkaar met carnaval in 2003 voor het eerst ontmoet.

Na de foto’s in de stad gaan we door naar het Noorbrabants museum voor de ceremonie. De daggasten en genodigden zijn daar ondertussen naar toegegaan en verwelkomen ons op het bordes.

Als iedereen in de zaal plaats heeft genomen is het onze beurt om naar binnen te gaan. Na een welkom van de ambtenaar van de burgelijke stand, mevrouw Rita Montrée, krijgen we een stukje geschiedenis van het Noordbrabants museum te horen.
Daarna is het tijd voor Ingrid en Robert (twee van onze getuigen) om iets over ons te zeggen. Ze weten ons treffend neer te zetten.

Daarna is het tijd voor het officiële gedeelte. Na het ja-woord en de ringen, mogen we de handtekeningen zetten op de huwelijksakte.

Na de ceremonie is er proseco en witte ‘bossche bollen’ voor iedereen. We worden gefeliciteerd door de directe familie. Hierna hebben we even de tijd voor onszelf, en om natuurlijk foto’s te maken in de tuin van het Noorbrabants museum.

Rond twee uur is het tijd voor de high tea met de ooms en tantes. De moeder van Judith heeft een mooie tekst over Judith, over ons.
Iedereen geniet van de lekkere sandwiches en andere lekkernijen.

De tijd vliegt voorbij, want rond vier uur is het tijd om weer verder te gaan. We worden door Geert naar Huize Bergen gebracht in Vught. Hier zullen we het diner nuttigen en ‘s avonds het feest geven.

We zijn als een van de eersten op Huize Bergen en genieten even op het bordes van de rust van het mooie park. Na het aperitief schuiven we aan aan de mooi gedekte tafels. Tussen de heerlijke gangen door is er tijd voor de speeches van mijn ouders en de cadeaus van de familie. Ontroerende woorden natuurlijk met hier en daar een traan. Zo als het hoort….

Na het diner hebben we weer even tijd om uit te rusten voordat het feest los barst.

Rond kwart voor negen worden we gehaald. Iedereen is er klaar voor het feest kan beginnen. Onder luid applaus lopen we het Koetshuis van Huize Bergen binnen. We heten iedereen van harte welkom en dan… begint Judith te zingen. Tot ieders verbazing en niet in het minst die van Martin, brengt ze zonder enige hapering het nummer van Shakira, Underneath your clothes ten gehore begeleid door de band.

Na deze mooie opening, kan het feest echt beginnen en zet Plein 13 drie geweldige set neer. Niemand kan stil blijven staan en er wordt lekker gedanst. Diegene die het te warm krijgen zoeken (tijdelijk) hun toevlucht naar buiten om daar even af te koelen. Al met al een prima feest, genoeg drinken lekkere hapjes en een perfecte band.

Rond één uur worden we uitgezwaait door alle gasten terwijl we op een speciale fiest (begeleid door Jasper en Geert, want anders waren we zeker omgevallen) naar onze kamer rijden. Na het bekijken en doornemen van alle kaarten en onze eigen ‘Lonely Planet’ vallen we moe en zeer voldaan in een diepe slaap.

Bekijk hier de foto’s

Comments

  Textile help
Around2Seas

External Links

RSS Feeds

Search This Site